אגודה שמתרימה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/07/09 20:44 ד באב התשסט

שאלה

אגודה כלשהי מעסיקה מתרימים ברחוב כל מתרים מקבל שלושים אחוזים קראתי על זה בדרושים באינטרנט והחלטתי להצטרף, בהתחלה לא היה לי נעים להתרים אבל התרגלתי באחת הפעמים שהתרמתי ניגשה אלי בחורה וסיפרה לי שהיא גם התרימה באגודה הזאת ובעל האגודה לוקח את כל הכסף לעצמו וכסף לא מגיע לחולים כלל. ביררתי את זה אצל אותו אדם והוא בתגובה הכחיש הכל וסיפר שיש מוקדניות ששלוחות מתנדבים לבתים של חולים על מנת להיות בטוחה ביקשתי שיתקשרו גם אלי ובאמת כך קרה.

אחרי שבוע בערך ניגשו אלי זוג הורים כועסים ברחוב וטענו שהבן שלהם גם התרים באגודה והראש אגודה הוא אדם מאוד לא ישר , במילים עדינות ביותר. זה כבר היה יותר מידי בשבילי ההיתי נורא מבולבלת ובפעם הבאה שדיברתי עם אותו ראש אגודה סיפרתי לו על כך והוא הכחיש עוד פעם זה כבר היה לי ממש מוזר וצעקתי לו שלא יתקשר אלי יותר.

האם פעלתי נכון? אם לא מה עלי לעשות?

תשובה

ב"ה

שלום.

את צריכה לסמוך על התחושות שלך ועל צו המצפון שלך.
אם יש לך תחושה לא טובה גם אם לא בדקת את העובדות עד הסוף אז תעזבי את העיניין הזה ותחפשי משהו אחר.

הרגש הבריא והתחושה הטבעית יחד עם מחשבה נכונה יכולה להוביל אותך לדרך האמת.לא צריך להסתמך על שמועות או רכילות וכדומה.

תסמכי על עצמיך!

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,