אבקת חלב נוכרי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/01/02 17:56 יג בשבט התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול לגבי דין שהתחדש לי לאחרונה מרב בשכונתי אשר אמר לי שלמרות האיסור לאכול חלב נוכרי אין הדברים אמורים לגבי אבקת חלב נוכרי היות ובזמן שחז"ל גזרו על כך טרם הומצאה אבקת החלב (למרות שבפשטות נראה שאין נפקא מינה בין חלב לאבקת חלב), ואין לנו בידינו אלא מה שגזרו חז"ל בלבד.

תשובה

כך היה פוסק הרב פיינשטין זצוק"ל מארצות הברית, אבל בארץ ישראל לא קיבלו את הפסיקה שלו שהייתה אילוץ מחמת המצב בחו"ל.
כאן בארץ אין צורך לחפש היתרים- יחפשו חלב בהכשר טוב במקום זה.