אבקת חלב נוכרי.

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/07/09 09:51 יד בתמוז התשסט

שאלה

שלום!!!

לאחרונה מטריד אותי העניין של אכילת מוצרים עם אבקת חלב נוכי..איננו נוהגים במשפחה לא לאכול. אך אני רוצה בלי נדר להתחיל להקפיד בנושא זה.עברתי פה על התשובות שנתתם בעניין זה אך עדיין לא הבנתי לחלוטין...!

זה עדיף??זה רצוי?זה חובה??..אשמח אם תסבירו לי במדויק מה לעשות.האם להקפיד או להשאר כפי שאני עכשיו לאכול...(הרב שלי אומר שמותר לאכול..והוא אוכל..)

תודה רבה!!!

תשובה

שלום

מותר מן הדין לאכול אבקת חלב נכרי.
הנוהג להמנע מאבקת חלב נכרי, תבוא עליו ברכה, אך זה אינו עיקר הדין.

אם רבך מתיר לך, אין מקום לשאלות.

כל טוב