אבקת חלב נוכרי ובתיה בת פרעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/06/13 15:22 ה בתמוז התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

1. הבנתי שלבתיה בת פרעה היו זכויות כלשהן. רציתי לדעת האם כשהמכות חלו על המצרים -האם חלו גם עליה?

2. בנוגע לאבקת חלב נוכרי - אני לומדת במכללת בית וגן והרב אמר שממש אסור לאכול את זה. אנחנו במשפחה כן אוכלים ... ואני לא מבינה איך זה ייתכן שמצד אחד כתוב שזה כשר ומצד שני הרב מרדכי אליהו זצ"ל בעצמו אמר שזה מטמטם את הנפש מאוד. איך נתנו הכשר למוצר כזה? והאם זה ממש אסור לאכול את זה? האם כדאי להמנע?

3. האם כדאי לצאת לשידוכים כבר בגיל צעיר כשאני בתחילת הלימודים? בהנחה ואני אכן מתחתנת וגם הוא בתחילת הלימודים שלו ויהיה לנו קשה מבחינת פרנסה, אני מתכוונת. האם זו סיבה מספיקה כדי לא לצאת כרגע לשידוכים?

תודה רבה!!!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לענין בתיה - עייני
http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=בת_פרעה

לענין אבקת חלב נוכרי - הרב פיינשטיין מתיר, ובעקבות זאת הכשר OU גם כן מתיר. לכן יש לכם על מי לסמוך. את יכולה להמשיך בדרך של המשפחה שלך.

שאלת השידוכים לא צריכה להיות תלויה בקשיים טכניים: לימודים פרנסה... אפשר למצוא לכך פתרונות.
אם את מרגישה שאת בשלה לבנות בית בישראל - צאי לדרך. לעיתים זו דרך ארוכה וקשה, לכן לא כדאי להמתין סתם.
בהצלחה!