אבן שמות בתנור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/04/10 17:09 כז בניסן התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב

מה הדין של אבן שמות ששמים בתנור ואופים עליה פיצה ולאחר מכן מכינים פיתות האם הפיתה פרווה בחזקת חלבי או חלבי?

(ניתן להניח את הפיצה על נייר אפייה האם זה עוזר שהאבן תהייה פרווה )

תשובה

ב"ה

שלום.

אם שמים את הפיצה על האבן החמה ישירות הפיתה שאופים אח"כ היא חלבית.

אם שמים את הפיצה בתבנית ואת התבנית מניחים על האבן החמה שנמצאת בתוך התנור אז הפיתה שאופים אח"כ על האבן היא...חלבית.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.