אבלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/05/13 14:50 יד בסיון התשעג

שאלה

שלום

אבי נפטר לפני כ 3 חודשים

האם מותר להשאיר את בית אבא שלי ללא אנשים בשבת

(אני רוצה להזמין את אימי לעשות את השבת בביתי שנמצא מחוץ לעיר)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

למיטב ידיעתי אין כל הלכות שקשורים לבית. הלכות אבלות הן על האנשים (אם אתה מכיר מנהגים בנושא תבדוק עם רב ששיך לעדה שלך - אפשר שיש מנהגי עדות שאינני מודע להם).
לאחר השלושים אמך שוב לא נמצאת באבל - אתה כן אבל למשך כל השנה, לכן עליך כבן, חלות הלכות אבלות שנה - אבל לא על הבית.

ועיין
http://www.ateret4u.com/online/f_01355_part_65.html#HtmpReportNum0035_L2