אבלות וניחום להרוגי פיגוע בחג

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/03/02 14:10 יח בניסן התשסב

שאלה

ב"ה

כבוד הרב מועדים לשמחה,

בערב ליל הסדר נהרג אביו של חבר שלי במלון "פרק" בנתניה אביו היה מנהל המלון

עכשיו המשפחה אינה יושבת שבעה

א- האם מותר לתלות בחול המועד מודעת אבל המודיעה צער על פטירת אביו של חברי כי הרי אני מנחם אותם בזה שהם רואים את המודעה.

ב - האם מותר לבוא אליו ולשבת איתו ולדבר איתו בלי לנחם אותו אלה רק כדי שלא יהיה לבד וזה יגרום לו להיות עצוב כל הזמן???

סליחה על השאלה המסובכת

חג פסח כשר ושמח,

ושנשמע בשורות טובות

שלמה שולמן נתניה

תשובה

בס"ד

ה' ירחם עלינו שצריכים לענות על שאלות כל כך מסובכות.
מו"ר אבי בוכה כשהוא צריך לענות על שאלות מהסוג הזה.

התשובה היא "כן" לשני השאלות. מותר ומצוה לתלות מודעות ולבוא ולשבת עם חברך ולנחם אותו ולדבר איתו.
זו מצוה גדולה עד מאוד רק שאנחנו מחפשים בדרך כלל שיהיו לנו מצוות אחרות. בכל מקרה שנפלה לידינו מצוה שכזו לא רק אתה אלא כל מי שיכול חייב לבוא ולנחם כי זה קורבן ציבור ולא אבל פרטי.

חג שמח