אבלות ומוסיקה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/06/08 22:29 א בסיון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

אבי עליו השלום נפטר ביב' אדר ב' השנה.

לאחרונה אני מרגישה מחנק נפשי קשה. באורח חיי אני מאזינה למוסיקה חסידית כחלק בלתי נפרד מהיום והלילה, בימים האחרונים אני מרגישה קושי רב. אני אם לשלושה קטנים והם שומעים מוסיקת רקע בסרטים שלהם, ואני מרגישה צימאון קשה למוסיקה שלי.

האם שמיעת מוסיקה עלולה לגרום לזילזול בכבוד אבי המנוח חס-ושלום?

אשמח לתשובה בהקדם. תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אנו משתתפים בצערכם ויהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם אמן.

אם את שומעת מוזיקתת קודש של של שירי נשמה ושירים שקטים שיכולים להרים אותך בעבודת השם ולגרום לך להיות אמא ורעייה שמחה יותר ומתפקדת בצורה בריאה יותר מבחינה נפשית - מותר לך לשמוע.

בימי שנת אבל על אבא אסור לשמוע מוזיקה שהיא רועשת ,מוזיקה של מסיבה וכדומה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.