אבלות וחג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/09/09 10:49 יב בתשרי התשע

שאלה

שלום כבוד הרב.

שאלתי היא כזו: סבתי אם אבי,נפטרה במוצאי ראש השנה. אבי כמובן לא מתגלח. רציתי לדעת אם לקראת סוכות אבא שלי יכול להתגלח? ומה דין השלושים בקשר ליום כיפור? מה זה אומר שכיפור מבטל שלושים? לא הבנתי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כאשר אדם אבל על הוריו - אינו יכול להסתפר ולהתגלח לפני שעברו שלושים יום מהקבורה. לכן אביך לא יוכל להסתפר ולהתגלח לפני חג סוכות.

כדי לסייע לך להבין את העניין רשמתי לך קישור ובו פרטי ההלכה:
http://www.dat.gov.il/שירותי דת/פטירה וקבורה/דיני ומנהגי אבלות/אבלות בחג ובשבת.htm