אבלות בחנוכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/12/06 20:20 כח בכסלו התשסז

שאלה

שלום וברכה!

סבתי נפטרה ביום רביעי של חנוכה וידוע לי שיושבים שבעה על אף החג.

א. רציתי לברר אם צריך להדליק נרות בבית הסבתא (סבא גם לא בחיים) או שבן משפחה מדליק בבית של כל אחד מהילדים, ואין צורך להדליק בבית הסבתא (ספרדים).

ב. אם צריך, האם מותר לאחד מהאבלים להדליק או שמישהו צריך להוציא אותם?

(ספרדים)

בברכה ותודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

אנו שולחים לכם ניחומים ויהי רצון שמנחם ציון ינחם אתכם אמן.
1)לא צריך להדליק בביתה אלא אם כן יושבים שם שבעה או שמתפללים שם .אבל אם הבית סגור אין להדליק שם.
2)אבלים מדליקים .

חג אורים שמח,

עוזיאל אליהו,

.