אבילות על ילד עם תסמונת דאון ל"ע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/06/07 16:43 כא בסיון התשסז

שאלה

ילד בן 10 בעל תסמונת דאון (בר דעת כשל ילד בן 4 בערך).סבל ממחלות רבות כמעט לאורך כל חייו ולאחרונה אושפז בטיפול נמרץ במשך מס' חודשים ובסוף נפטר.

השאלות:

1.האם צריך לומר קדיש כל השנה ? 2. האם צריך לעשות לו אזכרות ב 11 חודש וב 12 כפי שנוהגים למבוגרים ?וא"כ האם רצוי סעודה עם לחם (איזה?) או עדיף "ברכות" ?

3. האם צריך לעשות לו אזכרה כל שנה ? 4. האם צריך לכתוב ספר תורה לע"נ ? 5. האם צריך לעשות לו הנצחות כמו לכל מבוגר .6. האם מותר לעלות לקברו לאורך השנה או רק ב 11 וב 12 ? 7. האם כשעולים לקברו אפשר להתפלל ולבקש ממנו שיבקש עלינו וכו' או אסור לאורך השנה הראשונה ומותר רק אחרי שנה ? 8. האם מותר להדליק יותר מנר אחד לע"נ, (אם יותר מאחד רוצה להדליק)?

תשובה

ב"ה

שלום.

יהיה רצון שמחנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם אמן.

1)כן.
2)כן. סעודה כרגיל. ואפשר רק "ברכות".
3)כן.
4) לא חייבים.
5)כן.
6) כן.
7) כן.
8)כן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.