אביב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/02/07 21:15 יט בשבט התשסז

שאלה

כבוד הרב, שלום וברכה.

קוראים לי אביב

אני אשמח לדעת מה משמעות השם,

מה הוא מסמל וכו'..

תודה רבה..

תשובה

ב"ה

שלום.

זה שם עם עוצמה גדולה. השם הזה מבטא את מה שהאביב העונתי מבטא : פריחה (במשמעות של הוצאה של כוחות אל הפועל) והתחדשות . אביב מסמל גם את ההתחדשות של עם ישראל שיצא מן המיצר בחודש האביב וכמו שהטבע ברובו מתחדש כך עם ישראל התחדש כך גם אתה תתחדש.

יש בשם הזה גם משמעות של הקטנה שהרי "אביב" זה בעצם "אב" אבל אב קטנטן ולכן הצד השני של האביב הוא חוסר בשלות "כי השעורה אביב" והיא יכולה להשבר אז צריך לשמור על החוזק ועל העוצמה ולא ליפול שמור את האביב שישאר אביב.
אגב, הגימטריה של אביב זה 15 בדיוק הגימטריה של "הוד" ולכן בפרק קד בתהילים שמתאר את התחדשות הבריאה נאמר "ברכי נפשי את ה'...[הוד] והדר לבשת"

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.