אבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/10/12 15:30 ב בחשון התשעג

שאלה

שלום,

אבא שלי לא דתי (נראה כדתי, אבל בפועל לא)

הוא נשוי (רק רשמית) לאמא שלי, אבל בפועל, הם פרודים הרבה שנים והוא יוצא עם אישה רוסייה, כמובן שלא דתייה.

איך להגיב ? לקבל את זה ? להיות איתו בקשר ? להסכים להיפגש איתה ?

כמובן שיש אמא בסיפור הזה.. שגם לה יהיה מהסיפור הזה אי נעימות גדולה...

תודה רבה ויישר כוח.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאדם בוגר עליך לקבל את אביך כפי שהוא.
עליך לשמור קשר טוב גם עם אביך וגם עם אמך.

אינך שופט של הוריך - רק הקב"ה רואה את ליבו של אדם ויכול לדעת כיצד לשפוט אותו.

אם חשוב לאביך שתכיר את בת הזוג שלו - תקבל זאת. בכדי לשמור על שלום בית אתו.

אם אמך תשאל - תסביר לה שיש לך גם אבא וגם אמא, שניהם חשובים ויקרים לך, לכן אתה פועל לפי מה שנדרש כדי שיהיה לך המשך קשר טוב עם אביך כמו עם אמך.

חשוב מאוד שתשמור על המשפחה הקטנה שיש לך: אבא בנפרד ואמא בנפרד, שיהיה לך קשר טוב עם כל אחד מהם.