אבא לא מכבד את אמא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/02 14:00 ז בחשון התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה.

רציתי להפנות אליך שאלה בענין כיבוד הורים.

הורי לא מדברים בינהם וכתוצאה מכך לי קשה לכבד אותם. אבי לומד בכולל אך מתייחס לאשתו לדעתי לא יפה וכן גם לילדיו. בגלל זה מאוד קשה לי לכבד אותו. כי מצד אחד הוא תלמיד חכם אבל מצד המעשים שלו בבית הוא לא מתנהג כך. רואה טלויזיה, דואג רק לעצמו למשל שוטף רק את הכלים שהשתמש בהם, עושה כביסה רק לבגדיו שלו.

מכיוון שאני יודעת שצריך לכבד הורים באשר הם רציתי לדעת איך אפשר לעשות זאת בהתאם לנסיבות ואם אפשר גם בשמחה.(כי נוצר מצב שאני מזלזלת באבי.)

תודה רבה ,

ויום נעים.

תשובה

בס"ד

זו ממש שאלה קשה כי מצד אחד את צריכה לכבד אותו כאבא על זה שהוא ילד אותך, דואג לך, משקיע בך מכספו מזמנו, מכוחו, וכד' אם מעט ואם הרבה. כל שקל שהוא משקיע בך בכסף או בזמן וכח - מחייב אותך לומר תודה.

מצד שני - את לא צריכה להצדיק את מעשיו השלילים.
*מה כן?
להתעלם מהם.

*למה לא לשנות את אבא?
אני לא מאמין שיש לך את הכוח לשנות את מעשיו
- גם בגלל שהורים, בדרך כלל, לא נוטים לשמוע וקבל מוסר מהילדים שלהם.
- וגם בגלל שאם היה לך כוח - ודאי היית עושה את זה קודם.
- וגם בגלל ש"מוסר" בדרך כלל מזמין מריבות ולא שינוי חיובי

לכן אל תלכי בדרך של "מוסר ולחץ", לכי בדרך של "התעלמות מהשלילה" והתרכזות בחיוב.

למדי את עצמך לחשוב על הדברים הטובים שהוא עושה ולומר עליהם תודה מכל הלב.

התבונני בחיוב והאירי אותו.

אל תתפלאי אם תראי שמתרחש מול עיניך איזה פלא. שפתאום אבא שלך יתחיל לשפר את התנהגותו כלפי אמא.

אני לא מבטיח - אבל זה מאוד יכול להיות.

בכל מקרה:
תתרכזי בחיוב שלו - וחזקי אותו.
רק זה!!