אבא גוי שבא לביקור בארץ

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/05/13 00:22 יג בסיון התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב

נולדתי בחו"ל למשפחה לא יהודית ולפני כמה שנים בגיל 19 התחלתי להתקרב ליהדות עקב מפגש שלי עם ישראלים בארצות הברית שבסופו החלטתי להתגייר ולעלות לארץ, היום אני חיה אורך חיים דתי וברוך השם לפני חצי שנה התחתנתי.

חודש הבא אבא שלי רוצה לבוא לבקר אותי פעם ראשונה בארץ מתוך געגועים וגם אני מתגעגעת אליו כמובן אך בגלל שהוא לא יהודי הייתי רוצה לשאול מספר שאלות לגבי זמן האירוח שלו פה

1. סביר להניח שאבא שלי יביא לי כל מיני ממתקים מארצות הברית ובארצות הברית יש הרבה ממתקים כשרים בכשרות OU שהוא גוף הכשרות הכי מקובל שם, בתור אחת שמקפידה על כשרות מהדרין אני יכולה לאכול אוכל בכשרות OU?

2. מותר לי לגעת באבא שלי ולתת לו חיבוק ונשיקה?

3. מותר לי להיות בלי כיסוי ראש ליד אבא שלי?

4. האם יש בעיה שאבא שלי יעשה איתנו קידוש או שיש בכך בעיה בגלל שהוא לא יהודי?

אשמח מאוד אם הרב יוכל לענות לי על 4 שאלות אלה.

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1.איני בקי בענין זה
2.מותר
3.מותר רצוי שלא.
4.שהאוא יעשה את הקידוש - לא שייך (אולי לא זו שאלתך)
שהוא יהיה נוכח בקידוש - אין בעיה.
רק תקפידו על יין מפוסטר. ביין כזה אם הוא נגע בו יש מקילים.

בברכה

דני ארגמן