תשעת הימים ושבוע שחל בו

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 28/07/19 21:58 כה בתמוז התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום, אני ספרדיה ורציתי לדעת איך להתנהל השנה בנוגע לשבוע שחל בו בתשעת הימים. אני מבינה שתשעה באב נדחה משבת למוצאי שבת ובעצם הצום עצמו ביום ראשון, ורציתי לדעת איך מתנהלים עם שבוע שחל בו, כי בעצם אם הצום הוא ביום ראשון אז מתנהלים רגיל בשבוע שלפני? או שלמרות שהוא נדחה צריך לנהוג את מנהגי תשעת הימים.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

מעיקר הדין לספרדים, אין השנה את דיני האבלות של שבוע שחל בו תשעה באב, משום שהצום חל ביום ראשון.

בכל אופן יש שכתבו, שראוי גם לספרדים להימנע מלהסתפר ולהתגלח כבר בשבוע שלפני הצום, על מנת להיכנס לצום שסימן של אבלות, ניכר על פניהם.

לגבי מנהגי האבלות של תשעת הימים, גם הספרדים נוהגים השנה כרגיל.

שנזכה לגאולה שלמה בקרוב

ברכה והצלחה