תרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/09/19 03:37 כט באלול התשעט

שאלה

שלום

1 מאיזה סכום מחשבים מעשרות מהמשכורת(ברוטו, נטו)?

2 הורדות של ב.לאומי ומס הכנסה נכללים בחישוב מעשרות בצורה כלשהי?

3הוצאות על ילדים (הזנה, לימודים)מאיזה גיל נחשבים למעשרות אם בכלל?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. אם יש כספים שהם מעבר להוצאות נדרשות לקיום המשפחה יש לתת מעשר כספים, שהוא מנהג טוב וראוי להקפיד עליו.

2. אין צורך להחשיב את מס הכנסה ובטח לאומי כהכנסה, מכיוון שזה נגבה לפני שמגיעה לאדם משכורת.

3. הזנה זו חובה על פי חוק ומוסר טבעי עד גיל 18. אפשר להחשיב רק הוצאות שאינן מחויבות, כגון : חוגים מיוחדים, תרבות תורנית מיוחדת וכדו'

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והאר.