תרומה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/05/18 14:16 טז בסיון התשעח

שאלה

האם זה מצווה לתרום למשל לרשבי ,?

מה בתפקיד של המקובלים ?

שאלה שנייה.

בעלי עובד בחברת אוטובוס יש לי נסיעות חינם ומקבלת לפי החוק נסיעות בעבודה.האם זה נחשב כגזל.?

תשובה

ב"ה

שלום.

1.לא.רשב"י נפטר .אבל כדאי לך לתרום למי שאת מכירה שהוא נזקק או שהוא באמת לומד תורה.

2.התפקיד שלך ושלי ושל המקובלים הוא אותו תפקיד :לעבוד את ה'

ולכל אדם יש את הדרך המיוחדת והמסויימת עבורו על מנת לבצע את התפקיד והשליחות בעולם הזה.

ויפה שעה אחת של תורה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי עולם הבא.

3.לא נחשב גזל מפני שמקום עבודתך חייב לשלם לך נסיעות גם אם הולכת ברגל או לוקחת טרמפ וכדומה. בדרך כלל הדיווח הוא גלובלי.

אבל אם את מקבלת החזר נסיעות לפי נסיעה ונסיעה כלומר על פי דיווח פרטני אז במקרה כזה הדין ישתנה.

ושווה לך לברר את החוק במדוייק ולהתייעץ עם ייעוץ משפטי מפני שמנהג המדינה הוא גם הקובע להלכה.

בהצלחה

עוזיאל אליהו