תפסתי את בעלי משקר לי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/11/20 12:21 טו בחשון התשפא

שאלה

בעלי משקר לי! (זה לא על הכסף! כאילו כן גם, אבל לא רק )

אנחנו נשואים שנה ואני מגלה עכשיו שהוא מעביר תרומות בערך 40 דולר פעמיים בחודש לארגון של חב׳׳ד

ברור שהוא לא אומר דבר או חצי דבר על זה, ההפך מנסה להסביר שאנחנו לא תורמים מספיק ביום יום.

עברתי לו על האימליים (פעם ראשונה שאי פעם עשיתי את זה מאז שהכרנו כי לאחרונה הוא משקר לי הרבה) ואני מגלה קבלות, הרבה מארגונים שונים.

גם קנה זוג חדש שני של תפילין (כן שהוא צריך נכון) ב1200 דולר

ואמר לי ששלחו לו מתנה ושישלם בהמשך..

גם קנה 2 ציציות ואמר לי שחבר שלו שלח לו במתנה , איזה אח!

וגם הולך לשיעורים פרטיים במכון כושר ואומר לי שהוא לא משלם על זה אגורה! כי הבחור חבר של המשפחה ומכיר אותו מגיל 10 (זה אני יודעת שזה נכון בוודאות)

אבל יש אימליים שמאשרים מפגשים, לא מבינה מאיפה הוא משיג 100 דולר למפגש אם כל הכסף אצלי?

לא מבינה את זה!

השעה 4 בלילה ואני רואה את זה וכואב לי מבפנים שהוא משקר לי ככה ואני יודעת שאם אני יתעמת איתו הוא יפיל הכל עליי שאני לא משחררת לו כסף ושהוא עושה מצווה ואימון מגיע לו וכל זה, אבל זה על השקר.

וגם שהוא לא יכול לסמוך עליי ??

עצוב לי, ואני פגועה מאוד ומרגישה שאיבדתי את האמון בבעלי.

המערכת יחסים שלנו לא כל כך טובה לאחרונה בגלל הבעיות כעס שלו והשקרים,

ועברתי הפלה לפני שבועיים והכל מרגיש לי פשוט לא טוב.

האם להתעמת עם בעלי על התרומות והשקרים או לא להגיד דבר?

תשובה

לשואלת שלום,

אני מבין את הצער מתוך שאלתך. יחד עם ההפלה, באמת לא פשוט.

אמון הוא מרכיב בסיסי בזוגיות. בין האיש לאישה צריכה לשרור אווירה של ביטחון וכנות.

אלא שאמון הוא דבר נרכש. הוא לא מתרחש בבת אחת, אלא נבנה בצורה הדדית.

מצב של שקר ממש הוא לא תקין, ואני ממליץ לכם לפנות למטפל זוגי מוסמך.

ובכל זאת, כ'עזרה ראשונה' הייתי מציע לך לפתוח איתו את נושא הביטחון והאמון ללא קשר לתגליות שלך.

לשבת יחד בארוחת ערב, או בשבת, ולשוחח על הנושא בעדינות. "מה בונה אצלי/אצלך אמון באנשים?" , "מי האדם שאתה הכי סומך עליו" וכדומה. באופן כזה לעורר את השיח ולבנות יחד את הקשר.

בהצלחה רבה, אברככם בבשורות טובות. אמן.