תפילין בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/07/22 19:48 יט בתמוז התשפב

שאלה

שבוע טוב ומבורך.

אני אדם שנחשב ״חילוני״ אך לאחרונה התחזקתי ואני מניח תפילין מדי יום ומנסה לדבוק בערכי התורה כמה שיותר. אני נמצא כרגע בטיול מחוץ לארץ וכהרגל הנחתי בטעות תפילין בשבת בבוקר. האם זה נחשב

חטא? ומה העונש של זה?

תודה!

תשובה

שלום

אשריך על ההתקדמות הנפלאה (ואני חייב לתקן אותך שאתה לא "חילוני", כי יהודי הוא לא חול. אולי אתה לא מקיים עדיין הכל, אבל אין צורך בכינוי הזה).

מכיון שהתפילין הם אות והשבת היא גם אות, לכם לא מניחים תפילין בשבת.

מכיון שלא מניחים התפילין הם מוקצה, כלומר הטלטול שלהם זהו איסור דרבנן (שיחסית לאיסורי תורה הוא יותר קל).

לכן מה שצריך זו תשובה, כלומר חרטה על העבר וקבלה לעתיד שלא לחזור על כך.

ואחרי זה תהיה בשמחה ותמשיך להתקדם כפי יכולתך.

בהצלחה רבה