תפילות ובקשות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/04/20 23:59 כו בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול כמה שאלות

אני ממשפחה יהודית אך חילונית ומאמינה ואני הולכת בכיוון התשובה.

ראשית כל היני יודעת שזה הוא אינו נהוג לפי היהדות אך ההורים שלי גרושים , ואין לי אחים כלל , אני כל הזמן חולמת על זה ומאוד רוצה משפחה יותר גדולה. האם יש תפילה כלשהי שאוכל לקרוא כדי שאימי תמצא בעזרת השם בן זוג?

בנוסף לכל אני מתמודדת עם הפרעה תורדנית כפיתית (ocd) מבחינה דתית ומעוד מספר בחינות . האם גם כאן , אוכל לקרוא תפילה או ברכה כלשהי שתעזור לי? והאם יש עוד דברים שהינך ממליץ לי מבחינה דתית שתעזור עם הבעיה? חשוב לי לציין שאני גם כל הזמן מפחדת אם קראתי מילה לא נכונה או התבלבלתי איפשהו וזה מאוד מציק לי .

תודה רבה והמשך שבוע נעים אמן

תשובה

שלום וברכה

הדבר הטוב ביותר הוא אכן להתפלל את התפילה האמיתית, האישית, המכוונת שאת רוצה להתפלל אותה.

חשבי על מה את רוצה לומר לקב"ה, ובהחלט אמרי את הדברים במילים שלך ובכנות וביושרה שלך, וזו הדרך האמיתית ביותר להתפלל.

לגבי הOCD:

את מתארת מצב מאוד מוכר לכל מי שסובל מOCD – הפחד המתמיד שמא הוא לא יוצא ידי חובה, ושמא הוא לא עשה את הדברים כפי שצריך. צריך ללכת בדרך כפולה – גם טיפולית כמובן, וגם הלכתית: ההכרה הברורה שהקב"ה אינו יושב בשמיים ובוחן ובודק אותנו ורושם לנו דברים רעים בספרי הזיכרון, כי אם לחיות בהכרה דתית ש"לא ניתנה תורה למלאכי השרת", אלא לבני אדם, ואנחנו מקיימים את המצוות כמיטב יכולתנו, ולא חוששים כל הזמן שלא עשינו דברים כראוי. כדאי לך מאוד לאמץ את המחשבה הזו כבר מהתחלה, כי בלעדיה אכן יהיה לך סבל גדול ומיותר.

כל טוב ובשורות טובות