תפילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/03/18 12:31 יט באדר התשעח

שאלה

אני לפעמים משמש כש,ץ בתפילה בבית הכנסת אצלינו ותהיתי ביני לבין עצמי אם אני צריך להגיד בסוף תפילת החזרה את הפסוק יהיו לרצון כי הרי אומרים את הפתיחה של ה שפתי תפתח אז למה בעצם לא להגיד גם את הסיום?

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן בתפילת חזרת הש"ץ אומרים "ה' שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך" ולא אומרים בסוף את "יהיו לרצון אמרי פי ..." .

והסיבה היא שפסוק זה האחרון הוא נאמר בלשון יחיד והרי אתה משמש כש"ץ עבור כל הציבור ואיך תוכל לומר הגיון ליבי שזה מדבור עליך הרי צריך להיות הגיון לב הציבור אבל זה לא נוסח הפסוק.ולכן הש"ץ לא אומר את "יהיו לרצון.." אחרי החזרה.

אבל המגן אברהם כתב שעצם אמירת "תתקבל צלותהון ובעותיהון דכל בית ישראל.., שאומר הש"ץ בקדיש שאחר החזרה פותרת את העניין הזה.

ויהי רצון שתפילתך תתקבל ברצון אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.