תפילה עם הנץ

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/10/21 10:34 כט בתשרי התשפב

שאלה

שלום אדוני הרב,

אני מתפלל עם הנץ בבית הכנסת שלי,

לאחרונה במקום שיתחילו ב6:15, הם מתחילים ב6, השאלה אם יש בעיה הלכתית עם זה והאם עדיך שאלך לבית כנסת אחר שם מתחילים בזמן גם אם זה אומר שלפעמים לא יהיה להם מנין?

תודה רבה,

תשובה

שלום

לכתחילה הזמן הטוב ביותר לתפילת שחרית זה כותיקין עם הנץ החמה.

עדיפות שניה זו תפילה לאחר הנץ, כמו שנוהגים להתפלל חלק גדול מהציבור.

תפילה לפני הנץ מותרת בדיעבד, מה שקרוי מנין פועלים, וכך נוהגים רבים בגלל אילוצים שונים, בעיקר שעות עבודה.

לכן, מבחינה אישית יותר נכון שתתפלל במנין שמתפללים בזמן, אם זה אפשרי מבחינתך (אלא אם כן זה פוגע משמעותית בעבודה שלך או במשהו אחר).

אבל אם בגלל זה יש סיכוי שלא יהיה להם מנין (ולהם כנראה יש סיבה טובה להתפלל מוקדם יותר), אז נראה לי שיותר נכון להישאר שם.

כמובן, אם אפשרי לשכנע שם לחזור לתפילה בנץ, וזה מתאים לרוב המנין, והמנין לא ייפגע, זה עדיף.

כל טוב