תפילה בלי להבין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/01/18 11:12 כב בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול האם יש ערך לתפילה בלי להבין את המילים-האם יש ערך לתפילה בלי משמעות? האם המתפלל מחוייב בעברית או אפשר גם שפה אחרת?

זוהי שאלה שהביאו לי בעבודה בתורה

אשמח אם תכתוב לי קישורים לכמה מקורות שעוסקים בעניין זה.

תודה לך,

מתנאל

תשובה

ב"ה

שלום.

יש ערך גדול מאוד למפגש שלך עם הקב"ה לדיבור ישיר ולשיח .אבותינו תיקנו לנו שלוש מועדים למפגש הזה. בבוקר -תפילת השחר. בהצרים - תפילת המנחה ובערב - תפילת ערבית.

המשמעות של התפילה היא לא רק עבורך אלא ובעיקר עבור כלל ישראל ועבור העולם כולו.

כולם מצפים ומחכים שאתה תתפלל עליהם!!

ראה והתבונן כמה חולים ואנשים שהיסורים הם מנת חלקם זקוקים לתפילה שלך עליהם!

שתוציא מפיך ומליבך זעקה "רפאינו ה ונרפא הושיענו וניוושע...והעלה ארוכה ומרפא לכל תחלואינו..."

כמה אנשים מחכים רגע רגע שאתה תתפלל שהשכינה תשוב לשכון בציון וגואל יבוא ויעשה שלום עלינו ועל כל ישראל.

ברגע שאתה מבין שיש הרבה מאוד אנשים שמחכים שתתפלל עליהם הרי שזה דורש ממך מאמץ קטן שהוא צעד קטן עבורך אבל מהווה צעד ענק עבור כולנו.

הצעד הקטן שאתה תעשה הוא שתלמוד את פירוש המילים של התפילה. אף אחד לא יוכל לעשות זאת במקומך! תשקיע כל יום דקה עד דקותיים ולאט לאט תתקדם בהבנת פירוש המילים של התפילה וכך עם הזמן תגיע למציאות של "תפילה עם כוונה כגוף עם נשמה" .

זו לא תשובה לשאלה שהביאו לך העבודה בבית הספר אלא תשובה עבורך...

באתר "דעת" תוכל למצוא מקרות רבים לעבודה שקבלת בבית הספר הקישור הוא:

http://www.daat.ac.il/he-il/tfila/iyun

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.