תמונות בפלאפון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/11/19 22:59 כא בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי כמה שאלות בנוגע לתמונות שלי בפלאפון... שאלה זו עלתה לי בעקבות מקרה שקרה לי ואני אספר.

קודם כל, האם מותר בכלל לשמור במכשיר שלי עצמי תמונות/סרטונים שלי (או שלי עם חברות) שבהן אני לא 100 אחוז צנועה (בקטנה לא משהו רציני), וזה נמצא רק אצלי?

דבר שני, אם לחברות שלי יש תמונות/סרטונים כאלו, מה לעשות? חברות שלי הן דתיות מאוד שומרות אותן רק אצלן ולא מראות לאף אחד..

המקרה שקרה הוא שאני נמצאת בחוג ספורט, ויצא למדריכת ספורט שלי לצלם אותנו. שאלתי אותה לגבי זה והיא הבטיחה לי שהיא רק רוצה אותם לעצמה, למזכרת, ושהיא לא מפרסמת אותם. חשוב לציין שהיא חילונית.

אני בדילמה ואני לא יודעת מה לעשות. אני לא יכולה להגיד לה למחוק אותם כי היא לא תעשה את זה, אין סיכוי. האם אחרי ההבטחה שלה אני יכולה לסמוך שזה לא באחריותי מה שתעשה עם הצילומים? ובכללי עם חברות שלי? אני לא יודעת מה לעשות... אשמח לעזרה.

תשובה

שלום

אם זה נמצא בפלאפון ולא מפורסם באופן ציבורי, אין איסור.

אני מניח שהמדריכה היא אישה הגונה וישרה, ואפשר לסמוך עליה שלא תפרסם זאת, אם הבהרת לה שאת לא מוכנה בשום אופן שאף אחד יראה את זה. אגב, זה נכון גם אם לא היה מדובר במשהו צניעותי. מותר לאדם לדרוש שמירה על פרטיותו, כמו שבכל מקום שמצלמים ילדים חייבים לבקש אישור מההורים אם רוצים לפרסם זאת.

כל טוב