תיקון לגנבות רבות שגנבתי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 28/03/19 11:01 כא באדר ב'

שאלה

אני נערה בת 18, לומדת באולפנה,

מגיל קטן אני לוקחת וגונבת ומשקרת ביודעין.

הנושא מאוד מפריע לי ומציק ואני רוצה להשתנות.

איך אוכל לעשות זאת ולהפסיק עם זה סופית?

בנוסף, איזה תיקון עליי לעשות כדי לתקן אפילו במקצת.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, יישר כח גדול שאת רוצה לחזור בתשובה. לכל דבר בעולם יש תיקון. ובעז"ה גם לתופעה שאת מתארת תמצאי את התיקון.

שנית, מכיוון שאתה מתארת שזו תופעה שחוזרת על עצמה, ולא משהו שקרה באופן חד פעמי, זה דורש עבודה קצת יותר עמוקה.

בדרך כלל הנושא הזה של גנבות יכול לנבוע מכמה סיבות פסיכולוגיות שונות. ולפעמים עד כדי קלפטומניה.

ולכן הייתי מציע לך ללכת לטיפול של איש מקצוע שעוסק בתחום (אולי פסיכולוג). ולבחון האם זה נובע ממשהו עמוק יותר, או סתם התגברות של יצר הרע.

שלישית, עד שהנושא יטופל לעומק, עלייך להשקיע הרבה כוחות נפש כדי לא להיגרר אחר היצר הזה. ולעשות כל מה שאת יכולה כדי שזה לא יחזור בשום צורה ובשום אופן.

רביעית, לגבי התיקון:

א. דברים שאת יודעת שגנבת ממישהו מסוים עלייך להחזיר לאותו אחד. בין אם זה חפץ ובין אם זה כסף. אם את מתייבשת להחזיר לאדם מסוים באופן גלוי. ישנם דרכים שונות לעשות זאת. אפשר לשלוח בדואר וכדומה בעילום שם.

ב. דברים שגנבת מהציבור צריך לנסות להחזיר לציבור באופנים שונים. לתרום לצרכי ציבור כגון בית כנסת שבאותו מקום וכדומה.

ג. כנגד דברים שאינך זוכרת מה גנבת, עלייך לתת צדקה באופן כללי. להתפלל לחזרה בתשובה. ולקבל על עצמך שלא תשובתי לזה החטא לעולם.

אסיים בכך, שאת ראויה להרבה הערכה שיש בך את הרצון לתקן את מעשייך,

ואברך אותך שבעז"ה תזכה להתנקות מכך לחלוטין.

בהצלחה רבה

הלל