תיקון הנפש עי'' 10 הספירות מומלץ?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/04/20 18:29 ד באייר התשפ

שאלה

בס''ד.

שלום , ליפני כשנה למדתי חלק מ10 הספירות מפי הרב יובל אשורוב ( הרצאות דרך המחשב)

ונהנתי מאוד מהלמידה והרגשתי שזה מעשיר אותי בעבודת המידות , בעז''ה אני בהליך של תשובה (בין שנה לשנתיים)

ויש הטוענים שללמוד קבלה באופן כללי לא ממולץ "למתחילים" השאלה שלי היא האם גם הנושא הזה של עשרת הסיפרות לא מומולץ "למתחילים" ואשמח להמלצה לספרי מידות שהם קלילים פשוטים ומעשיים.

תודה מראש, תבורכו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שתהליך חזרה בתשובה הוא כמו לידה חדשה, וכשם שתינוק מתחיל לאכול אוכל מסויים המתאים לגילו ולאחר מכן אוכל מורכב יותר ומורכב יותר, אולם אם יתחיל במזון מעובד ומורכב זה יכול לגרום לו לכאבים ומחלות, כך גם הלימוד בחזרה בתשובה יש לעשות הכל בהדרגה ואז הכל בא על מקומו בשלום. על כן החוזר בתשובה צריך ללמוד תחילה עיקרי הדברים וההלכה הבסיסית היום יומית, שבתות חגים. לאחר מכן ידיעת התנ"ך והמשנה, לאחר מכן גמרא ואגדה ומדרשים שונים. לאחר מכן עבודה פנימית של קבלה. אינני יודע מה למדת, אבל זה דומה אולי לאדם שניזון ממאכל טעים וממתק חשוב לפני שאכל את הדברים הבסיסים. ועל כן התורה נמשלה ללחם "לכו ... בלחמי", שהוא הבסיס. על כן תשתדל למצוא לך רב שיכיר אותך אישית (לא אינטרנט ואלקטרוניקה) אלא הכרה אישית של נפשך והוא ידריך אותך את הדרך העולה לבית ד'.

חג עצמאות שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ