תיקון המידות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/01/18 11:41 כב בטבת התשעח

שאלה

טוב אז ככה קודם כל תודה על הזכות לשאול שאלות זה לא מובן מאליו..

אני הרבה זמן כבר ממש מתוסכלת ממידות רעות שיש בי שאני לא מצליחה לתקן בשום דרך. ואפילו גורם לי לחשוב כל מיני מחשבות אובדנייות מפני שאני שונאת את עצמי בעקבות זה.

השאלה שלי איך אני יכולה להתגבר על המידות הרעות האלה ואף לצמוח מהם.

אני אתן לך כמה מידות שקשה לי איתם שאולי יעזרו לך לענות לי על השאלה: מידת הכעס והקנאה בוערים בי.

אשמח אם תיתן לי כמה טיפים כדי שאוכל להתקדם בחיים.

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

1. אם את מרגישה בתוכך שיש לך מידות רעות אז את נמצאת ב"חברה טובה" כי כל בני האדם נבראו עם מידות רעות ועם נטייה לעשות רע (וגם טוב...) כי יצר לב האדם רע מנעוריו - מרגע שאדם נולד הוא נולד כ"פרא אדם" שימי לב שהמילה פרא באה לפי התואר אדם וכך אומנם מתנהג תינוק שאין בו דעת עדיין להבדיל בין טוב לרע .

לאט לאט שהתינוק גודל ומתפתח אז הוא מבין שיש טוב ושישי רע וכדאי לו להיות בצד של הטוב כי הרע לא מוביל לשום מקום . ויש בחירה חופשית לאדם לבחור בין טוב לרע.

התורה והמצוות הם כעצות טובות לאדם כידצ להתקדם בעולם . "כי נר מצווה ותורה אור"

המצוות מכוונות אותך כיצד להתמודד נכון עם המציאות ולנווט את ספינת חייך בין הטוב לרע בין אמת לאמת בין הלכה למעשה כמו שמתאר זאת לב ארי בשירו

"אני רודף אחר חוקיך, מחד

מאידך תשוקתי אותי רודפת.

בוש ונכנע אבוא בשעריך.

והלילות הארוכים והבדידות והשנים,

והלב הזה שלא ידע מרגוע.

עד שישקוט הים, עד שינוסו הצללים.

לאן אלך, אנה אפנה, כשעיניך מביטות בי

איכה אברח, איך לא אפנה?

בין אמת לאמת, בין הלכה למעשה

בין הימים ההם לזמן הזה.

בין הנסתר לנגלה, בין העולם הבא לעולם הזה.

רודף אחר חוקיך, מאידך תשוקתי אותי שורפת

עזה כמוות איומה כנדגלות

הלילות הארוכים והבדידות והשנים

והלב הזה שלא ידע מרגוע

עד שישקוט הים, עד שינוסו הצללים-השיבני. "

2. כל המידות הרעות והרגשות השליליים שמתוארות בתורה הם שישה עיקריים :

קנאה,פחד, דאגה, עצב שנאה ,כעס. ולעומתם יש רק 2 שהם מהווים רגשות חיוביים והם השמחה והאהבה.

מפני שמעט מן האור הזה של השמחה והאהבה יכול לגרש הרבה מאוד חושך של רגשות שליליים.

ולכן כדאי לך להגביר את המעשים שיש בהם עשיית טוב .מפני שמעשים טובים מציבים אותך בעמדה של נתינה ,בעמדה של השפעה . ויש כלל גדול שאם הנפש עסוקה בנתינה אז הרגשות השליליים לא יכולים להיכנס. כי אין להם מקום.

וכך לאט לאט בתהליך יומיומי של עבודה פנימית תרגישי שאת מתקדמת .

חוץ מזה תתפללי להקב"ה שיעזור לך להתגבר על המצבים הקשים שבהם את נתונה שהרי הקב"ה יצר את האור וברא את החושך והוא רוצה ומחכה שתפני אליו ותבקשי ממנו עזרה. !

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,