תיקון הברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/12/19 16:58 ד בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרבנים,

אני בגיל קרוב ל30 רווק, בעל תשובה מגיל בר מצווה ברוך ה', וכיום אני מחובר מאוד לעבודת ה'. עליות לחזן בבית כנסת ותפקידים הלכתיים אחרים..

ישנה בעיה רצינית ואני כל כך בתמיהה איך אפשר לנצח את פגם הברית. אני נכשל פעם אחר פעם אומנם בתקופה של כל חודש לפעמים כל חודשיים לפעמים יותר, אבל ברגע אני לא רוצה את זה, מצד שני אני כל כך הייתי בזה פעם בילדות שלי..ואני רוצה להצליח. אני ברוך ה' לא מתייאש ה' נותן לי כוחות, אבל עדיין, הבעיה לא נפתרת. וניסיתי ציצית להוסיף ותיקון הכללי,לימוד תורה ברוך ה' שאני לומד כל היום.

הרב, אני צריך עצה. ומתבייש לשאול את הרב שלי עצם גודל האחריות שיש לי על הבית כנסת ותפקידים אחרים..

אמן שהקדוש ברוך הוא ישים לעונים סיעתא דשמיא, וחן בכתיבה והלוואי שנמצא פתרון לדבר הזה.

תודה רבה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה מצליח להתמודד בשאלה קשה זו, ואפילו אם יש לך נפילות מסוימות עדיין אתה צריך להודות לקב"ה על כך שאתה מצליח הרבה מהזמן. כדאי ללמוד את הספר אשיב ממצולות של הרב יהושע שפירא שליט"א, לדעתי תוכל למצוא בו הרבה דברים טובים להשקיט את רוחך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ