תהילים קטן בכיס

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/03/19 00:01 כא באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

דבר ראשון הרב, תודה רבה על כל התשובות שאתה נותן ועל הזמן שאתה משקיע כדי לעזור לאנשים אחרים מבחינה הלכתית!

דבר שני, הרב רציתי לשאול: אם אני ברוך ה' משתדל בדרך כלל ללכת עם תהילים קטן בכיס שלי, האם זה נחשב כמו מנהג בגדר של נדר ואני חייב להמשיך בכך או שזה לא נחשב כמנהג בגדר של נדר ואז אני אני לא תמיד חייב ללכת עם תהילים קטן בכיס?

תודה רבה הרב!!

תשובה

לשואל שלום

תודה רבה על המילים החמות, תבורך מפי עליון.

אין כאן נדר, משום שלא מדובר ב"הנהגה טובה" במובנה ההלכתי.

וכדברי המאירי:

"וכן הענין במנהג שאין בו שורש ולא טעם, שאין דין מנהג לו אלא א"כ נתלה באיזה צד של צורך מצוה"

וכן ניתן לצרף את מסירת המודעה שנמסרת לאחר התרת הנדרים בערב יום הכיפורים.

(מקורות: שו"ע חלק יורה דעה סימן ריד ס"א | מגן אבות למאירי עניין כ | חיי אדם הלכות שבת ומועדים, כלל קכז סעיף ז–י | ואולי אפשר להוכיח מאגרות משה יו"ד ח"א סי' פא | הליכות עולם חלק ח עמוד נט)

בהצלה רבה בדרכך ותזכה לעלות מעלה מעלה במעלות התורה והיראה!