תהילים בעמידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/05/21 10:15 ח בסיון התשפא

שאלה

שלום רב,

במשך כ10 שנים אני קורא בבקרים תהילים ועוד כמה תפילות (תפילת המן, אגרת הרמב:"ן...) במשל כל הזמן הזה תמיד עשיתי זאת בעמידה ואמרתי לעצמי שאמשיך לעשות זאת בעמידה, אולם לאחרונה זה כבר קשה לי והייתי רוצה לדעת האם אני יכול לשבת בקריאות האלו, האם זה נדר שאני צריך להתיר, האם יש סגולה בעמידה בתהילים?

תודה רבה על העזרה,

תשובה

שלום

זה תלוי. אם אכן התכוונת לעשות זאת באופן קבוע בעמידה בגלל שזו מעלה יותר גדולה בעיניך מאשר לשבת (כבוד וכדו'), אז זה אכן סוג של קבלת נדר, וצריך התרה (זה די פשוט. תיגש לבית הכנסת ותבקש ממישהו שמבין בעניין שיאסוף עוד שניים, ויתירו לך על בסיס זה שלא ידעת שזה יהיה לך קשה).

אבל אם העדפת לעשות ככה אבל לא בדווקא (ולפעמים אולי ישבת), או אם בטעות חשבת שאתה חייב לעמוד, אז זה לא נדר.

לגבי אמירת תהלים זה בוודאי דבר מעולה. לאו דווקא בגלל סגולה, אלא פשוט כי זה טוב מאוד להתפלל ולשפוך שיח לפני ד', ובמיוחד במילותיו של דוד המלך עליו השלום שכתב את ספר התהילים ברוח קדשו.

כל טוב