תאריך הלידה שלי מסמל משהו?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/03/22 08:43 יט באדר ב'

שאלה

שלום לך הרב

נולדתי ביום של ההילולה של רבי שמעון בר יוחאי, תאריך עברי י״ח באייר. זה יצא שנולדתי בדיוק בזמן שהתחילו להדליק מדורות התאריך לידה שלי מסמל משהו?

תשובה

שלום

יש דבר כזה שנקרא 'מזל', במובן הזה שיש משמעות למועד הלידה מבחינת התכונות והאופי של האדם, אבל אנחנו לא מבינים בזה בצורה מפורטת, וממילא עיקר המיקוד של האדם צריך להיות במה שבבחירתו וביכולת השפעתו, ולא במה שלא נמצא בבחירתו.

אבל אני בהחלט מאחל לך שתזכה לדבוק בדרכיו הקדושים של רשב"י בע"ה

כל טוב