תאווות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/03/22 21:35 טז באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי תקופות שבהם אין לי מחשבות של תאוות וגם שיש אני שולט בהם אבל יש גם תקופות שאני לא מצליח לשלוט בשום צורה אני חייב עזרה. ניסיתי למחוק את האפליקציות שדרכן אני רואה את התוכן המיני אבל מהר מאוד הורדתי אותן מחדש ושוב ראיתי. אני לא איזה צדיק אבל אני חושב שרק עזרה מהיהדות תעזור לי

תשובה

שלום

קודם כל אני לא יודע למה אתה חושב שאתה לא צדיק.

מי שלא רוצה במציאות הזאת ומנסה למנוע אותה הוא בהחלט צדיק, גם אם יש לו נפילות.

לגבי האפשרויות של האפליקציות, ברור שכל עוד נשארת האפשרות להוריד אותן חזרה, זה לא ממש מונע להסיר אותן.

ממליץ מאוד למצוא את הדרך להוריד חסימה וסינון לפלאפון (כמו של רימון למשל ויש עוד), ושאתה לא תוכל להסיר את זה, אלא רק מישהו אחר, כמו ההורים למשל (אתה לא צריך לפרט להם שיש לך נפילות, אלא רק להגיד שאתה נתקל בתכנים לא טובים ורוצה להימנע מזה).

אני חושב ששלחתי לך בעבר גם תשובות עם עצות מעשיות.

אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד, אני מציע לפנות לסיוע מקצועי, למשל באתר 'עבודה בעיניים' או במכון הישראלי למשפחה.

בהצלחה רבה