שתיית יין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/05/18 12:22 טו בסיון התשעח

שאלה

שלום, מדוע הנזיר חייב לשתות יין בכדי להטהר? הרי זה נאסר עליו?!

תשובה

ב"ה

שלום.

התלמוד במסכת נזיר דף מו מביא מחלוקת שלדעת ר"א אחרי שהנזיר ניטהר ואחרי כל המעשים שהוא עושה על מנת להתנתק מהנזירות שלו הוא חייב לשתות יין כדי להטמיע בתוכו את ההרגל לא להתנזר מן היין. ולדעת חכמים אפילו אחרי מעשה אחד של התנתקות מהנזירות כבר חלה עליו החובה לשתות יין ושוב הסיבה היא לחזור למעגל חיים נורמאלי.

דומה הדבר למה שמייעצים לאדם שעבר תאונת דרכים שברגע הראשון שהדבר יתאפשר הוא צריך לעלות שוב על רכב ולנהוג .

וכן היה הדבר לא מזמן שנפל מטוס של חיל האוויר כאן באיזורינו בגליל (לפני כחודש וחצי) והטייסים נטשו את המטוס וצנחו הרי שעוד באותו השבוע ברגע שהטייס החלים מפציעתו הוא ביצע טיסה יחד עם מפקד חיל האוויר וכל זאת גם על מנת להחזיר לו את הביטחון העצמי.

ועיין בפירושו של האלשיך הקדוש לפרשת נשוא פרק ו פסוק כ תוכחה על אותם האנשים השותים יין לשוכרה ולמה זה שונה ממצוות התורה על נזיר שסיים נזירותו שחייב לשתות יין.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.