שעון מעורר בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/05/09 01:20 כג באייר התשסט

שאלה

לפעמים בשבת אני לא מצליח לקום לבית הכנסת, בשעה 8 בבוקר. האם יש שעונים מעוררים של שבת? שבה אני מכוון את השעון לפני שבת, והוא מצלצל דקה ונעצר לבד?

תשובה

שלום

מותר לכוון שעון מעורר רגיל לפני שבת, כך שהוא יעיר אותך בבוקר, ויפסק לאחר דקה, ובלבד שתניח אותו רחוק מהמיטה, כך שלא תכבה אותו עם היד כשתרצה להמשיך לישון.
יש מהאחרונים שהתירו גם בשעון המעורר בפלאפון, ויש שאסרו מחשש איוושא דמילתא, דהיינו כיוון שקול הפל' הוא מובהק לפל' והמנגינות ידועות, יש חשש שיחשבו שמשתמש בפל' בשבת, מה שאין כן בצלצול רגיל של שעון מעורר. דעתי לאסור בזה.

כל טוב