שניים מקרא ואחד תרגום של שבוע שעבר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/08/21 16:25 יט באלול התשפא

שאלה

אחר צהריים טובים,

1) התבלבלתי בקריאת שניים מקרא ואחד תרגום והתקדמתי בקריאות כבר של הפרשה והפרשה היא הפרשה של שבוע שעבר, האם כדאי לסיים ולעבור לפרשה של השבוע או שעדיף ישר לעבור לפרשה של השבוע?

2) כיצד עדיף לחלק את הקריאה של שניים מקרא ואחד תרגום והאם יש זמן מסויים ביום עם עדיפות לקריאה באותו הזמן?

תשובה

שלום

1. לא הצלחתי להבין. קראת את של השבוע שעבר? מתי? בכל אופן כדאי לקרוא את של השבוע (הכל), ואם חיסרת אפשר להשלים עד הושענא רבה.

2. אני מציע ללמוד את סימן רפ"ה בשולחן ערוך ואת דברי המשנה ברורה. יש שם את כל הפרטים.

כל טוב ושבת שלום