שמיר. נגיעה ממורה לגיטרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/12/19 23:43 כז בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב!!

אחרי כישלון בחיפושים למורה(בת) לגיטרה

נאלצתי ללכת למורה שהוא בן

האם אני צריכה לשמור ממנו נגיעה בעת שהוא מלמד אותי (מזיז לי אצעבעות באקורדים וכו)

אשמח לתשובה שלא תיהיה בהכרח מקילה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלה זו שני חלקים לה.

א. איסור נגיעה - נראה שכיוון שהוא יכול להעיר בפה ואין צורך במגע ידני, אין להרשות לו כל מגע ביד או נגיעה אלא הערה בפה.

ב. יש במקומות כאלו הרבה פעמים בעיה של ייחוד, ואפילו אם מבחינת ההלכה אפשר לפתור בדרכים הלכתיות, היום צריך להקפיד שבעתיים, לכן צריך שתהיה אתך עוד מישהי ושהדלת תהיה פתוחה.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ