שמירת נגיעה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/02/22 22:24 כא באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בזמן האחרון נופלת באיסור שמירת נגיעה (חיבוק לא יותר מזה)

רציתי לבקש ממך עצה איך לחזור לדרך הישר

ואם יש מקומות שאתה ממליץ לי לקרוא בהם

תודה רבה

תשובה

שלום

כמו בכל מעשה עבירה, התשובה היא הצער והחרטה, הוידוי לפני ד' והקבלה לעתיד, וכמו שכתוב בספר מסילת ישרים בפרק ד': "בהיות השב מכיר את חטאו, ומודה בו ומתבונן על רעתו ושב ומתחרט עליו חרטה גמורה דמעיקרא כחרטת הנדר ממש שהוא מתנחם לגמרי, והיה חפץ ומשתוקק שמעולם לא היה נעשה הדבר ההוא ומצטער בלבו צער חזק על שכבר נעשה הדבר ועוזב אותו להבא ובורח ממנו".

וכמובן שצריך באופן מעשי לראות מה מביא אותך לידי הנפילות (קרבה לבנים או לבן מסוים, אינטרנט ועוד) ולהתאמץ לעשות שינויים מעשיים (אפילו קטנים) שיפחיתו את קושי הניסיון.

כדאי מאוד למצוא את ספרי המוסר שמתאימים לגילך ושאת מתחברת לסגנונם וללמוד אותם. כדאי מאוד עם מישהו מבוגר, למשל מהמשפחה או מבית הספר.

אני ממליץ על מסילת ישרים, אבל יש עוד הרבה.

יש גם דברים על חשיבות שמירת נגיעה כמו 'מגע הקסם' (וגם ברשת בטח יש שיעורים וחומרי קריאה, כמו למשל באתר 'חברים מקשיבים').

העיקר לא להתייאש וכל יום מחדש לחשוב איך את יכולה להתקדם ולהתרומם עוד קצת.

חשוב מאוד שתדעי, שעצם הרצון שלך לטוב ולתיקון הוא כבר דבר גדול ועצום ורצוי מאוד בעיני ה'.

בהצלחה רבה