למה שומרים נגיעה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/10/18 23:32 ל בתשרי התשעט

שאלה

שלום הרב.

אנחנו שבט מעורב, אני שומרת נגיעה ויש לי ילד בשבט שלא שומר נגיעה,

אתמול הוא שאל אותי למה אני שומרת נגיעה ולמה בכללי האיסור הזה חל,

אז הסברתי לו שהאיסור נובע המתורה וכו' והוא לא הסתפק בתשובתי אשמח שתענה לי על שאלה זו.

בכבוד רב,

טליה

תשובה

שלום טליה,

אני יכול לכתוב כאן ארוכות על שמירת נגיעה ועל הדרך שבה העניין שומר על המשפחה היהודית.

על אחוז הגירושין העצום בציבור הכללי ועל קדושת המשפחה שמתעצמת כשהנאמנות היא רק כלפי בן הזוג.

אני יכול לכתוב גם על תחושת הטוהר בבוא העת בחתונה.

אבל אני חושב שהדרך הנכונה היא ללמד את הנושא ודרכו להפנים.

מזמן אותך להתחיל לימוד בחוברת הקצרה 'מגע הקסם' (לחצי כאן ).

באופן כללי, אם את נמצאת בשבט מעורב ולעיתים עולות סוגיות משותפות - כדאי מאוד לקנות את הספר מכתבים לטליה שעוסק בקשר בין דתיים לחילונים (לחצי כאן )