שמירת נגיעה ותמיהות על היצר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/06/19 07:24 י בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב

ב"ה אני יוצאת עם בחור כבר חודשיים וחצי. זה מתקדם לכיוון רציני וברור.

בפגישה האחרונה הוא העלה כדרך אגב את הקושי שקיים בזוגיות של דתיים, והוא שמירת הנגיעה.

בטבעיות, זה ניסיון בשבילו. אך מהצד שלי, אמרתי שזה לא ככ קשה לי. למרות שאני אוהבת אותו. הגבול הזה מאוד ברור לי.

זה קצת הלחיץ אותו, שאולי יצר המין לא קיים בי בצורה הבריאה שלו.

אשמח לשמוע מה הרב אומר.

תודה רבה לך.

תשובה

שלום וברכה

הבה נתבונן אל תוך עצמנו:

יש באדם, בהקשר זה, אין ספור יצרים, אך נתמקד בשתי תנועות בהקשר זה.

ראשונה בהן היא היצר המיני, על שלל הופעותיו, שיש לו תפקיד עצום בחיים שלנו.

שניה בהן היא יצר הקדושה, התשוקה להתקשרות בריבונו של עולם, והרצון לחיות חיים ראויים.

שניהם אינם סותרים במהותם, ולכן ההנחה כי אם אחד קיים - השני לא יכול להיות קיים בצורה הבריאה אינה עומדת בפני מבחן המציאות.

ואכן, בפועל הם מושכים לעתים לכיוונים מנוגדים, וכמו באין ספור מצבים בחיים - אנו צריכים להתנהל בתוך שני כוחות מנוגדים.

עכשיו צריך לגבור רצון הקדושה בדרך בה את הולכת.

וזמנו של מימוש הקשר המיני - יגיע גם יגיע, כחלק בלתי נפרד מחיי הנישואין.

האם הדברים נראים לך ?

כל טוב ושמחה