שמירת ברית בלי פחד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/19 22:53 כט בתמוז התשעט

שאלה

שלום

ראיתי את ההודעה הקודמת שלך לגבי פגמי הברית שענית לי עליהם, אני מקווה להצליח בלי נדר בשמירת הברית בלי פחד (למרות הסרטונים שראיתי שמישהו מגיע לבית דין ואז כל הזרעים נשמות שהוא הוציא מקללים אותו).

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בעז"ה כשתסתלק מהפחד ותתחזק תוכל לצאת לדרך של תיקון, זו דרך אטית וארוכה אבל יש לך שכר על כל פסיעה שאתה מתקדם בדרך. תתחיל בדרישות קטנות: אם עד עכשיו נפלת בכל יום (חו"ח) תנסה לעבור רק יום אחד בלי ליפול. אחרי מספר שבועות תנסה להגיע למצב שאתה נשמר ולא נופל שני ימים בשבוע. אחר כך שלשה ימים בשבוע... כך תתקדם לאט לאט. ואם בכל זאת תיפול - אל תתייאש. תאמין בעצמך. תקום ותחזור לשמור כפי שאתה מסוגל.

כל התקדמות כזאת נחשבת בשמים. בכל התקדמות כזאת אתה מקבל זכויות רבות (שיעמדו לך כנגד הנשמות המקללות שראית בסרטים).

חשוב להתפלל ולבקש סיוע ממרומים וכוח לשמירת הברית. כאן נכנס תיקון כללי: מפעם לפעם תאמר תיקון כללי כדי להתחזק עוד יותר.

אם מתאפשר לך לבוא לכותל, למערת המכפלה או לרשב"י, לקבל רחל או לקברי צדיקים - תתפלל שם, תאמר תיקון כללי ותבקש התחזקות בשמירת הברית.

חשוב למצוא גם התחזקויות רוחניות נוספות, מהן תשאב כוח:

תפילות, בבית, ויותר טוב בבית הכנסת.

לימוד תורה - הכי טוב לבוא לשעורי תורה של רבנים שמחזקים אותך. אפשר ללמוד גם ברשת וגם מספרים.

שמירת שבת מחזקת מאוד.

זכור, בכל התחזקות אתה בורא מלאכים שעומדים כנגד הקללות שמפחידות אותך.

בהצלחה!