שם משפחה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/11/18 22:39 ל בחשון התשעט

שאלה

שלום

הורי נפרדו ושם משפחתי שונה. כיום אין ביני לאימי דבר, איני מרגיש נכון עם שם משפחתה מבעלה החדש, עמו אין קשר לחלוטין

ואולם איני יכול לחזור לשם משפחתי מלידה כי גם לשם אינני שייך

האם אוכל להישאר אני. רק בשמי הפרטי?

חיפשתי שם משפחה שיתאים לי. אש,ידע, אהבת לימוד, תחושת צדק לוחמנית, יצירה, לידה והתחלה חדשה. אך לא מצאתי דבר שינשע לי נכון בפנים.

אנא עצתך

תשובה

שלום.

המצוקה אכן ניכרת מבין דבריך.

אין חובה הלכתית שיהיה שם משפחה, אבל נראה לי שמבחינת הרישומים של המדינה אין אפשרות להיות ללא שם משפחה.

אפשרות אחת היא לקרוא לעצמך על שם אביך, כלומר אם למשל שמו יעקב, אז אתה פלוני בן יעקב.

אפשרות שניה היא לקחת את שם משפחתך המקורי (של אביך) ולשנות למשהו דומה או עם משמעות דומה.

אפשרות שלישית היא למצוא משהו חדש, אבל אני מבין שניסית ולא מצאת.

חשוב לי לומר, שאמנם השם הוא חשוב, אבל הרבה יותר חשוב מזה, זה איזה תוכן אתה יוצק בחייך לשם שלך. אני חושב שזה עומק מה שאמרו חז"ל במדרש תנחומא על פרשת ויקהל - "את מוצא שלשה שמות נקראו לו לאדם, אחד מה שקוראים לו אביו ואמו, ואחד מה שקוראין לו בני אדם, ואחד מה שקונה הוא לעצמו. טוב מכולן מה שקונה הוא לעצמו.". לכן את עיקר האנרגיה תשקיע בהתקדמות ובעשיה שלך, בשמחה, בזוגיות ובחינוך הילדים, כמדומני שזה מה שיכול למלא את מה שאתה כל כך מחפש.

בהצלחה רבה