שם לבננו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/19 16:43 כח באב התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני ובעלי חיכנו שנתיים לילד ובעזרת השם בכסלו הוא אמור להיוולד,

רציתי לדעת מה דעת הרב בעניין השם:

ראשית לאביו של בעלי קוראים שמעון- אני מאוד אוהבת אותו ואף שהוא לא ביקש, אני מאוד רוצה לכבד אותו ולקרוא לבני על שמו בשם שני, החשש שעליו רציתי להתייעץ הוא ששמתי לב לקפדנות, רגזנות ונוקשות יוצאי דופן אצל אנשים בשם זה, אף בדמויות בתורה (מבלי להפחית מגדולתם)

רציתי לדעת האם הרב ממליץ על השם ויכול להאיר לי לאיזה מקום טוב אפשר לנתב את התכונות האלה מבלי שזה יהווה מדרון חלקלק?

שאלה שניה היא לגבי השם הראשון-

התלבטויות הן בין-

אסף-שמעון, בצלאל-שמעון, כפיר-שמעון ועוז-שמעון,

חשוב לי מאוד המשמעות והכלים שהשם יתן לו, אשמח מאוד אם הרב יוכל לתת לי את מקורות השם ביהדות, ואת דעתו על השמות,

בברכה,

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לידה שמחה, קלה ובריאה, ותרוו נחת.

העובדה שהיו אנשים שנהגו שלא כשורה עם שם מסוים – אינה סיבה לא לקרוא בשם זה, כגון רבי ישמעאל, וכדו׳. השם שמעון הוא שם קדוש, שמבטא את שמיעת ה׳ לתפילת לאה, ולא זו בלבד אלא שאת עושה דבר יפה כלפי חמיך, ומכבדת אותו בשמחה, ואין טוב מכך. על כן, אין שום סיבה להימנע מהשם הזה, וזה הדבר הטוב לעשות: גם להיות טוב לבריות, וגם להתפלל לה׳ ולשמיעת קול התפילה.

כל השמות שאת רוצה כשם ראשון הם שמות יפים מאוד. בחרו בזה שאתם אוהבים, ובעיקר – לזכור תמיד כי מה שיקבע את עולמו הפנימי הוא המידות הטובות של ההורים, האהבה ביניהם, החינוך שהם מעניקים וכדו׳.

כל טוב ובשמחה