שם לבן מנור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/21 01:18 ח בסיון התשפא

שאלה

שלום , הרב

אנחנו בע"ה אמורים ללדת את בנינו הזכר הראשון בתאריך י"ב בתמוז התשפא יום שלישי

ואין לי שם שמרגיש לי נכון חוץ מהשם מנור שנתן לי תחושה ממש חזקה לגביו במהלך ההריון לטובה רציתי להוסיף גם שם שני מנור חי סימון , (סימון זה השם משפחה) .

מעוניינת בדעתך הכנה והאם השם יתאים עפי הקבלה והיהדות , תודה .

תשובה

לשואלת שלום

בשעה טובה ומוצלחת. יהי רצון שיהיה הריון תקין ולידה קלה בזמנה מתוך בריאות ושמחה. אמן.

השיקול המרכזי בבחירת שם הוא המשמעות. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו מטרה. מכאן שיש עניין גדול בבחירת *משמעות חיובית* לשם הילד.

לכן ראיתי לנכון להרחיב את היריעה במשמעות השם שציינת:

המילה מנור מופיעה במשמעות אחת בתנ"ך, כתיאור החניתות של האבירים. לדוגמא אצל גוליית הפלישתי "וְעֵץ חֲנִיתוֹ כִּמְנוֹר אֹרְגִים". לדעת רוב החכמים פירוש המילה מנור הוא "עץ עב ועגול, שהאורג כורך עליו חוטי השתי".

אין כאן משמעות שלילית, ולכן מותר לקרוא בשם הזה. ואולי אפשר ללמוד משמעות חיובית, מעין איחול שיהיה הילד קושר ומחבר בין חלקי העם, כמו חוטי הערב והשתי.

אפשר גם לחשוב על שמות קרובים כגון מאיר שהוא שם טוב.

לסיום, מובא בשם האר"י הקדוש שכל שֵם שקוראים ההורים לילדם אינו במקרה, אלא בורא עולם שָֹם בפיהם את השם. ובמדרש כתוב שהקדוש ברוך הוא מכריז על כל שֵם למעלה, ואביו ואמו קוראים לו למטה. כלומר, בנתינת שם נזרק ניצוץ של רוח הקודש בהורים והוא אינו ניתן באקראי.

(מקורות: מסכת אבות פרק ג, יז | שער הגלגולים כג | מכילתא פרשת בא, טז)

ברכה והצלחה!