שיעורי מחול מעורבים - למה בעצם זה אסור?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/06/20 22:51 כא בסיון התשפ

שאלה

מה הבעיה בשיעורי מחול שמשתתפים בהם גם גברים וגם נשים ? מה הטעם ?

תשובה

שלום לך.

השולחן ערוך פוסק להלכה 'צריך להתרחק מנשים מאד מאד'.

אין כונת השו"ע במובן ה'טכני' שצריך להתרחק פיזית מאשה. כונת השולחן ערוך שצריך לשמור מרחק נפשי. קשרים בין גברים ונשים יכולים להיות קונקרטיים ועניניים וזה בסדר גמור - אני מניח שהיכן שאת לומדת, מלמדים מורים ומורות ביחד ואין בזה בעיה. אולם, ישנם קשרים שבהם מתפתחים רבדים אחרים - קשרים נפשיים, קשרים מיניים ומהם יש להתרחק מאד מאד.

עד כמה שידוע לי, שיעורי מחול אינם שיעורים 'טכניים' של תנועות כמו יוגה וכדו', אלא הם שיעורים שמשולב בהם צד גופני חזק מאד, צד נפשי חזק מאד - למעשה זה הענין של מחול - לבטא את הנפש דרך הגוף. הנסיון גם מלמד שברבים משיעורי המחול יש גם צד מיני - תנועות שמבטאות מיניות כזו או אחרת וכן הלאה. על כן, אי אפשר לקיים שיעורי מחול משותפים של גברים ונשים.

כמובן חשוב להזכיר, שקשרים נפשיים בין גבר ואשה הם דבר נפלא ומבורך מאד - אבל אך רק בתוך מסגרת הנישואים - בין איש ואשתו.

בהצלחה רבה,

טוביה