שינוי שם משפחה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/18 11:45 יא באב התשעח

שאלה

שלום

ברצוני וברצון זוגתי לשנות את שם משפתחינו הדבר נובע מכך שנולדתי בשם אחר ולאחר גירושין שמי שונה ומעולם לא הרגתי עמו שלם. ומאחר וילדותי הייתה לא נעימה מלווה באלימות, אינני קרוב לאף אחד מהוריי הביולוגים וכדי לומר את האמת אינני קשור אליהם, מאמין בערכים שלהם או סולח להם על מה שעברתי עימם וכבר בגיל צעיר מאד(14) התחלתי את חיי העצמאיים.

ברצנונו בשם יביע התחלה חדשה נקייה מזדון .

ילדיי אף הם מסכימים לשינו

אילו היה מילה בעברית המביעה את המילה עוף החול (פניקס) הנולד מחדש, עם אלמנט המביע מזל אני מאמין שהייתי מתחבר אליו, אודה על עזרתכם המלומדת.

בכבוד

אסף

תשובה

ב"ה

שלום.

מבחינה הלכתית אין משמעות לשם משפחה אלא רק לשם פרטי.

בעבר היו נותנים שמות משפחה לפי מקומות יישוב או לפי מקצועות וכדומה.

כדאי לכם לערוך "כנס" משפחתי ולהציע כמה שמות שמוצאים חן בעינכם .ואז לבחור .

(עיין עוד בויקיפדיה ערך שם משפחה יהודי)

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.