שינוי שם משפחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/07/19 19:18 כח בסיון התשעט

שאלה

בוקר טוב ושבוע מבורך,

שמי סיגל (בת"ז סיגלית גרימברג-שוחט, שם משפחה מבית אבי - מוסלי) - גרימברג - הוא מנישואין ראשונים (התגרשתי ב- 1999) - השארתי אותם בגלל ילד משותף קטין, כיום גדל בן 25 ואני רוצה להסיר את שם משפחה זה (שגם נאמר לי שיש ממנו עין רעה וקנאית)...

השם השני שוחט - הוא מנישואין הנוכחיים מזה כ- 18 שנה, בעלי גם לא טרח כל השנים לקרב אותי למשפחתו ולתת לי להרגיש שאני חלק מהם, והשם הזה ממש לא מייצג אותי.

אומנם אני לא מחוברת לשם הזה (לדעתי זהו שם קשה/ גם המשפחה הזו קשה / לא אמיתית ואניטרסנטיות זה נורמליות אצלם).

בהזדמנות זו, שאני מליפה שם חשבתי להוסיף שם אמצעי נוסף:

א. כדי למנוע חלל

ב. כדי לרכך את השם שוחט

ג. כדי להקל על הקטרוגים הענקיים שיש עלי והתמודדות הקשיים.

ד. שם עברי הקשור לארץ הזו ולא גלותי.

אז אם כבר אני נגשת למשרד הפנים לשנות, אני אחליף לסיגל וחשבתי על מספר אופציות:

סיגל - אביב - שוחט (נולדתי בחודש ניסן).

סיגל - נאמן - שוחט (נאמנה לעצמי, למשפחתי)

סיגל - גלעד - שוחט

סיגל - גלבוע - שוחט (מגורים, בעמק יזרעאל מול הגלבוע)

סיגל - נעמה - שוחט

ועוד ועוד אפשרויות ...

אשמח למענה לסוגיה זו.

תודה רבה מראש,

סיגל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לשם משפחה אין משמעות הלכתית ואמונית, תחילה שמות המשפחה היו שמות בית אב "ראובני" ו"שמעי" אלו שמות פרטיים של ראש משפחה. הצורה של ימינו זו יצירה אנושית לסמן משפחות, לפני כאלף הופיעו מספר שמות משפחה (אברבנאל, רש"י ועוד). על כן אין צורך להשקיע זמן ומחשבה בשמות משפחה, אמנם שמות פרטיים הם שמות המעידים על האדם כפי שחז"ל הורו לנו. ברור ששם משפחה יפה ומתאים זה הולם את האדם, אבל אין לכך משמעות אמונית.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ