שינוי שם לזיווג ופרנסה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/03/20 09:07 כ באדר התשפ

שאלה

ערב טוב כבוד הרב

שמי אביב אני בת 37 רווקה ואני לא מוצאת זיווג וגם פרנסה.. ורציתי להתייעץ איתך לגבי שינוי שם ואף לדעת אם השמות הבאים מומלצים או טובים מהידע שיש לך…

1.נא-יה(פירוש: האדרת האל- שם עיברי)

2.נוי

3.אביגאיל=(אבי-גאל) לגביי השם הזה זה בסדר שאותיות חוזרת על עצמן פעמיים כלומר :האות י' והאות א' ? אני אישית אוהבת את השם ככה אבל חשוב לי לדעת את דעתך…

ואם לא,אשמח שתגידי לי איזה שמות את ממליץ או מציע..

אודה לך מאווד

תשובה

שלום

רבינו הרמב"ם כתב שהעיקר בשינוי שם הוא שינוי האופי של עצמנו כך שנשתפר במה שצריך שיפור.

יחד עם זאת, שינוי השם עצמו מועיל גם הוא, וכפי שכתבו הרבה ראשונים, וכפשט הגמרא.

לפיכך כדאי שתקבלי על עצמך איזו מידה טובה לחיזוק, וטוב ללכת גם לייעוץ בתחומים שכתבת שאת מתקשה בהם.

אפשר במקביל לשנות את השם, מאביב לאביבה, או לשם נשי אחר.

השמות שאני ממליץ הם אביגיל, חנה, שרה. אך העיקר הוא שם שמוסיף אצלך יראת שמים ושמחה.

בהצלחה