שינוי שם ילדה בת 6.5

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/06/20 13:10 יב בסיון התשפ

שאלה

שלום

כשהייתי בהריון של הבת שלי רציתי לקרוא לה יעלה.

נולדה ב 26.8.2013

התייעצתי עם נמרולוגית שאמרה לי שאם חלילה אקרא לה כך עלולה להיות לה בעיה בריאותית..

שאלתי אם יעל זה בסדר אמרה שכן. שהיא תהיה היפראקטיבית והשם יעל הוא יתן לה כלים להיות רגועה יותר.

לימים נולדה יעל... יעל כיום ילדה עם חרדה מדיבור... לא מדברת בחברה רק בבית...לא בגן ...רק בבית.. בעבר דיברה מעט בגן וגם זה פסק.. חרדה שהתגברה

יעל בתי אמרה לי שלא אוהבת את שמה..(בת 6.5) מיד שאלתי אם רוצה יעלה ואמרה שכן.. והתחילה לקרוא לעצמה יעלה...

האם אפשר/כדאי לשנות את שמה? אני נזכרת במה שאמרה שהנמרולוגית וזה קצת מפחיד אותי

היא די מתעקשת....

תשובה

שלום וברכה

שמו של אדם אינו קשור בכלל לגחמות של ״נומורולוגית״.

שמו קשור בהכרעה של ההורים שלו, שהם רוצים בשם הזה. יש הטוענים שיש להם מעט רוח הקודש להתאים את השם, אבל עיקר הדברים הוא בחירתם.

לא זו בלבד, אלא שלא השם קובע את דרכו של האדם בעולם.

ואם הילדה מאוד רוצה, ולכם זה מאוד מתאים - עשו מה שטוב לילדה.

ואז תוכלו כמובן גם להתפנות יותר לעסוק בדברים החשובים באמת לדמותה של הילדה.

ברכה גדולה