שימוש הטיימר מכני בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/12/19 04:42 כה בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

אני סוכרתית + בהריון בסיכון והרופא הנחה אותי למדוד ערכי סוכר לפני כל ארוחה ושעה אחריה.

אני מתקשה לעקוב אחרי זמן הבדיקה שאחרי האוכל ללא עזר חיצוני.

ביום חול אני מפעילה טיימר בסלולרי אך בשבת לא.

מצאתי טיימר מכני המשמש למדידת זמן בישול במטבח.

האם אוכל להשתמש בזה לצורך שלי, בשבת?

זה האביזר המדובר:

https://www.shiroco.co.il/%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91-%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%A9%D7%A3.html

תודה!

ענת

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה הריון בריא ומשמח, ותזכו לחבוק פרי בטן בשמחה.

במצב רגיל, הטיימר המכני אינו יכול להיות כלי שמשתמשים בו בשבת, גם בשל כינונו מחדש שיש שאוסרים אותו, וגם בשל העובדה שבסופו של דבר הוא מופעל על מנת להשמיע קול, שגם הוא דבר שלא עושים בשבת.

אולם בשל העובדה שהדבר חיוני לבריאותך, ואת לא מוצאת דרך טובה יותר - הדבר מותר במצב הזה.

כל טוב